thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 22/10/13
zmieniono dnia: 11/09/17

Składniki

  • 1200g śliwek (waga po usunięciu pestek),100 g śliwek suszonych, 50-100g cukru.

  • 1200g śliwek (waga po usunięciu pestek),100 g śliwek suszonych, 50-100g cukru.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Śliwki suszone umieścić w naczyniu, rozdrobnić 10 sek/obr.10.Dodać pozostałe składniki i gotować 50 min - temp. Varoma, obroty wsteczne. Na pokrywkę nałożyć miarkę . Po 6-7 min, miarkę zdjąć ,zastępując ją koszyczkiem. Po ugotowaniu powideł nie miksujemy ich.

    Uwaga:
    W październiku śliwki osiągają największą słodycz. W związku z tym cukru potrzeba niewiele. Poza tym śliwki suszone w tym przypadku nadają powidłom bardziej ciemny kolor, jak również smak prawdziwych „babcinych” powideł.
    Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Powidła śliwkowe extra

Wydrukuj:

Komentarze