




Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 1,5 kg obranego rabarbaru
- 700g cukru
- 3 cytryny do przbrania
- 20 g imbiru, świeżego, obranego
- 1,5 paczki żel-fixu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy na kawałeczki.
2. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 3 godziny
3. wkładamy do
"Blokada naczynia miksującego" , dodajemy starty imbir, skórkę (z 1 cytryny) i sok z cytryn. Wszystko miksujemy 5s/ obr 7
4. nastepnie gotujemy 12 minut/ 100 st/obr 2
5. dodajemy żel-fix i dalej gotujemy 5 minut/100 st /obr 2
6. Konfiturę przekładmy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odkładamy do góry dnem na 10 minut.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
dziękuje za komentarz
cieszę się że smakuje 
konfitura bardzo smaczna -- super przepis
Dzięki za podpowiedź w piątek biorę się za konfiturę.Pozdrawiam
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
już odpowiadam, ja miałam żelfix 40g który daje się na 1kg owoców a w przepisie mamy 1,5 kg dlatego dałam 1,5 paczki . pozdrawiam Haniu i polecam wypróbować
Ilonka mówimy o małych żelfixach ,doprecyzuj.
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dziękuje Marzenko , zima długa trzeba robić dopóki jest rabarbar
z Twojego przepisu już mam 2 porcje , też bardzo pyszny
pozdrawiam
Super Ilonko
mamy następny przepis na dżemik z rabarbaru
super
dodaje do wypróbowania 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję