Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 22/05/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 100 g rodzynek
  • 30 g rumu
  • 900 g jabłek
  • 500 g cukru żelującego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 50 g masy marcepanowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Rodzynki namoczyć na noc w rumie.

    Obrane jabłka umieścić w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i za pomocą kopystki rozdrobnić 10sek./obr.4, dodać cukier żelujący i cynamon, gotować 15min./100st./obr.4. Dodać rodzynki razem z rumem i masę marcepanową, gotować jeszcze przez 2 min./100st./Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.2. Konfiturę przełożyć do wypażonych słoiczków i przewrócić do góry dnem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Konfitura ''Pieczone jabłko''

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: