



- TM 31
Składniki
.
- 500g mięsa z piersi kurczaka, pokrojonego na kawałki ,lekko zmrożonego, 200g boczku wędzonego, parzonego, pokrojonego na kawałki,2-3 ząbki czosnku ,1 łyżeczka płaska soli ,1 łyżeczka płaska pieprzu ,1 łyżka suszonego majeranku, majeranek lub słodka pap
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia, na wirujące noże włożyć czosnek, zemleć 4 sek/Obr.10
Do naczynia dodać boczek , rozdrobnić 10 sek/Obr. 9-10
Wszystko wyjąć, przełożyć do miseczki.
Następnie w dwóch porcjach zemleć mięso drobiowe 10sek/Obr.10
Wszystkie składniki ( oprócz wody) umieścić w naczyniu i wymieszać 1 min/Interwał.
Z mięsa uformować dwa walce, obtoczyć w majeranku lub papryce, dokładnie zawinąć w folię spożywczą, dobrze zwinąć końce folii (jak byśmy zawijali cukierek w papierek) podwinąć je pod spód i ułożyć na dolnej części Varomy.
Do naczynia miksującego wlać gorącą wodę , nałożyć przystawkę Varoma i gotować 25-30 min/Varoma/Obr.1
Przepis ten powstał na bazie przepisu zamieszczonego w książce "Nasi przedstawiciele Polecają". Zmodyfikowałam go i polecam w wersji drobiowej.Przynajmniej wiemy co jemy!
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Super przepis, zrobiłam już wielokrotnie
Polecam bardzo dobra kiełbaska ja sobię trochę zrobiłam pod mój smak
Bardzo pyszne szybkie i łatwe w zrobieniu. Polecam.
Smaczy I szybki przepis. Rodzinie smakuje, a to najważniejsze 😁
Właśnie kiełbaski gotują się na vawromie. Wyglądają apetycznie.
Bardzo dobre polecam
Alternatywa dla sklepowej szynki. Nie miałam boczku, a bardzo chciałam wypróbować przepis. Dodałam odpowiednio kiełbasy (bodajże) śląskiej. Wyszło pyszne. Zwrobilam dwie "wersje": w papryce i w majeranku.
Super
www.niebonawidelcu.com
Jaki zdrowy przepis na smaczną wędlinkę, bardzo za niego dziękuję
A w jakiej folii zrowo ją zrobić? Plastik przenika do jedzenia...
Kiełbasa zrobiona zgodnie z przepisem - bardzo smaczna. Następnym razem może coś zmienię 😀 szukając inspiracji od innych Użytkowników.