thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 500 gramów czekolady, wg gustu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  Do naczynia wlozyc czekolade w kawalkach, zmielic: 10 sek / obr 5. Gotowac 12 min / 50° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 1. Po 5 min przerwac gotowanie, zebrac czekolade kopystka, kontynulowac gotowanie. Zdjac przykrywke, poczekac az temp. zejdzie do 37°. Mieszac 2 min / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr Mieszanie"Mieszanie" . Nastepnie gotowac 2,5 min / 37° / obr Mieszanie"Mieszanie"   Wylac czekolade do foremek, zlac za duza ilosc, poprawic brzegi pedzelkiem, wlozyc na kilka min. do zamrazalnika. Wyjac, powtòrzyc operacje 2 razy, zostawic w zamrazalniku na pòl godz., albo tyle co trzeba, by dobrze zastygla. Odwròcic formy, wyjac jaja, przyciac ladnie brzegi, wlozyc niespodzianke i "skleic" ciepla czekolada ( przy pomocy pedzelka). Dekorowac wg uznania.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jajo czekoladowe z niespodzianka

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 23, 2012 at 13:20

    Swietnie, problem rozwiazany Big Smile  Daj znac, co wymyslilas Big Smile tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 21, 2012 at 16:51

    Przed Wielkanocą były w Lidlu silikonowe formy do wypieku połówek jajek, można je wykorzystać tutaj. Świetny przepis, z pewnością wykorzystam. tmrc_emoticons.)

  • listopada 21, 2012 at 15:07

    Moze, jak radzi Lidka, spròbowac zrobic z misek, tyle ze musi byc sztywny, twardy plastik, by czekolada potem "wyskoczyla" ladnie. Na swieta, dla dzieci, mozna zrobic (jak ja robilam kiedys), mniejsze foremki, choinki, balwanki czy mikolaje, itd, napelnialam masa czekoladowa, orzechowa......   , i wtedy sklejalam. Wyjdzie, cos jak te kupne mikolaje, tyle, ze lepsze, wlasnej roboty i z nadzieniemBig Smile Big Smile  Mozna udekorowac + kilka pierniczkòw kolorowych do tego, i ladnie zapakowac. I juz jest prezencik slodki dla maluchòw. tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 21, 2012 at 12:15
    5.0

    Veroniko super przepis na świąteczne prezenty tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile  ale mam problem z foremkami tmrc_emoticons.(( tmrc_emoticons.((  Dziękuję za przepis może kiedyś wykorzystam Party Love

  • maja 27, 2012 at 18:43

    a może by tak zrobić foremkę z plastikowej miseczki? tmrc_emoticons.)

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

  • kwietnia 6, 2012 at 09:03

    Veronica, te jaja są ciekawe, ale u nas nie widziałam takich foremek.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?