Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
opublikowany: 16/09/23
zmieniono dnia: 16/09/23
Składniki
Ekspresowe gofry bezglutenowe
- 1 banan
- 160 g mąki ryżowej, białej
- 1 jajko
- 100 g mleka roślinnego
- 50 g oleju, rzepakowy, kokosowy lub rozpuszczone masło klarowane
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki cynamonu, mielonego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki włóż do naczynia miksującego i wymieszaj 15s/obr.5.
- Tak przygotowane ciasto smażę w gofrownicy na złoty kolor.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami: dżem, masło orzechowe lub migdałowe, cukier puder, świeże owoce.
Gofry
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Typically waffle batter is made from wheat flour, milk, sugar, butter, and eggs with vanilla extract and salt for flavoring[/b]. They can be made gluten free by substituting a gluten free flour or gluten free flour blend for the wheat flour.
romshippo
wisheshippo
smaczne, szybkie, proste, tylko przetestuję jeszcze ze znacznie mniejszą ilością oleju