thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 12
thumbnail image 13
thumbnail image 14
thumbnail image 15
thumbnail image 16
thumbnail image 17
thumbnail image 18
thumbnail image 19
thumbnail image 20
thumbnail image 21
thumbnail image 22
thumbnail image 23
thumbnail image 24
thumbnail image 25
thumbnail image 26
thumbnail image 27
thumbnail image 28
thumbnail image 29
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11 thumbnail image 12 thumbnail image 13 thumbnail image 14 thumbnail image 15 thumbnail image 16 thumbnail image 17 thumbnail image 18 thumbnail image 19 thumbnail image 20 thumbnail image 21 thumbnail image 22 thumbnail image 23 thumbnail image 24 thumbnail image 25 thumbnail image 26 thumbnail image 27 thumbnail image 28 thumbnail image 29
Czas przygotowania
1h 35min
Czas całkowity
1h 35min
porcja/porcje/porcji
1000 g
Poziom
Łatwy

Składniki

szynka

  • 1000g szynki wieprzowej(kulka),po 1 łyżce:papryki czerwonej,przyprawy gyros,przyprawy do wieprzowiny lub do pieczenipól łyżeczki soli ziołowej wykonanej w TM,do zawinięcia:folia spozywcza,gumki recepturki lub nitka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. mięso przeplukać osuszyc ręcznikiem jednorazowym,połozyc na drewnianej desce,przyprawy wymieszać w salaterce gotowe wetrzec porządnie w mięso przełozyc na folię spozywcza i zwinac ciasno,boki zawinąc pod spód(zawinać tak 3 razy w folię na koniec gumkami chwycic

  2. do naczynia nalać wody 1500g,tak przygotowane mieso włożyc do varomy i czas początek 60min/varoma/obr1 później 25min/varoma/obr1 po skonczeniu wyłączyć TM i zostawić na 10min w varomie,po tym czasie zdjąć z varomy odwina,wodę zlac i przykryc folia spozywczą do wystudzenia poźniej do lodówki

Porady

wodę z foli mozna zlac do słoiczka i wykorzystać do sosu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

szynka świąteczna

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?