- TM 31
Składniki
Cukinia ,mięso drobiowe i wiepszowe,
- 4 plastrów cukinia średniej wielkości
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Motylek
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Sushi mięsne
Sushi mięsne
Składniki : Sposób przygotowania;
- 200g mięsa wiepszowego 1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6
- 200g mięsa drobiowego 2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3
- 1 jajko 3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką .
- 1 bułka namoczona w mleku 4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie .
- 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej 5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane
- szczypta piepszu i soli mięso , między mięsem brokuły i pieczarki .
- 3 cukinie (średnie) 6. Do naczynia wlać wode i listki laurowe .
- 750g ziemnaków lub 200g ryżu 7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem .
- 750g wody 8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/
- 2 listki laurowe obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 .
- 200g pieczaki
- 200g brokuły
łatwy 4 porcje czas przygotowania : 30 min
SS
''SUSHI '' MĘSNE
Składniki : Sposób przygotowania:
-200 gr. mięsa mielonego 1. Do naczynia miksujacego włożyć mięso (trochę podmrożone),rozdrobnić 6-8 sek./obr.7
-200 gr. mięsa drobiowego 2.Dodać jajko , przzyprawy i bułkę wymieszać 20sek./obr. 3
-1 jajko 3.Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką.
- 1 bułka namoczona w mleku 4. Mięso zawinac w paski cukini.
- 1łyżeczka przyprawy uniwers. 5. Poukładać na górnej i dolnej częeści Varomy i powkładać brokuły i pieczarki
-pól łużeczki pieprzu i soli 6. Do naczynia wlać wody 750 gr. i 2 listki laurowe
-4 średnie cukinie 7. Do naczynia wrzucić koszyczek z ziemniakami lub ryżem
-750 gr. ziemniaków 8. Na pokrywie naczynia umieścić VAROMĘ
-2 listki laurowe got. 35 min./Varoma/obr.1
-200 gr.pieczarki
- 200 gr. brokuł
Łatwy 4 porcje czas przygotowania :15 min
czas całkowity 50 min.
SSSSSSSSUS
Składniki : Sposób przygotowania;
- 200g mięsa wiepszowego 1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6
- 200g mięsa drobiowego 2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3
- 1 jajko 3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką .
- 1 bułka namoczona w mleku 4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie .
- 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej 5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane
- szczypta piepszu i soli mięso , między mięsem brokuły i pieczarki .
- 3 cukinie (średnie) 6. Do naczynia wlać wode i listki laurowe .
- 750g ziemnaków lub 200g ryżu 7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem .
- 750g wody 8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/
- 2 listki laurowe obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 .
- 200g pieczaki
- 200g brokuły
łatwy 4 porcje czas przygotowania : 30 min
czas całkowity : 60 min
Sushi mięsne
Składniki : Sposób przygotowania;
- 200g mięsa wiepszowego 1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6
- 200g mięsa drobiowego 2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3
- 1 jajko 3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką .
- 1 bułka namoczona w mleku 4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie .
- 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej 5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane
- szczypta piepszu i soli mięso , między mięsem brokuły i pieczarki .
- 3 cukinie (średnie) 6. Do naczynia wlać wode i listki laurowe .
- 750g ziemnaków lub 200g ryżu 7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem .
- 750g wody
Sushi mięsne
Składniki : Sposób przygotowania;
- 200g mięsa wiepszowego 1. Do naczynia miksującego włożyć mięso , rozdrobnić 6-8 s / obr. 6
- 200g mięsa drobiowego 2. Dodać jajko , przyprawy i bułkę wymieszać 20s / obr. 3
- 1 jajko 3. Pokroić cukinie w paski najlepiej obieraczką .
- 1 bułka namoczona w mleku 4. Mięso zrobić na kulki , pozawijać w cukinie .
- 1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej 5. Poukładać na górnej i dolnej cześci Varomy , poukładać pozawijane
- szczypta piepszu i soli mięso , między mięsem brokuły i pieczarki .
- 3 cukinie (średnie) 6. Do naczynia wlać wode i listki laurowe .
- 750g ziemnaków lub 200g ryżu 7. Do naczynia wrzuć koszyczek z ziemniakami lub ryżem .
- 750g wody 8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/
- 2 listki laurowe obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 .
- 200g pieczaki
- 200g brokuły
łatwy 4 porcje czas przygotowania : 30 min
czas całkowity : 60 min
8. Na przykrywie naczynia umieść Varome , gotować 30 min / Varoma/
- 2 listki laurowe obr. 1 w przypadku ryżu obr. 3 .
- 200g pieczaki
- 200g brokuły
łatwy 4 porcje czas przygotowania : 30 min
czas całkowity : 60 min
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Napisz to jakoś normalnie, bo trudno rozczytać i bez błędów - "wieprzowe", "pieprzu" pisze się przez "rz"
Ciekawie wygląda, szkoda, że przepis nieczytelny