thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 3-4 ząbki czosnku
  • 5 g słodkiej wędzonej papryki
  • sól,pieprz
  • 3 cebule-pociąć w piórka
  • 1000 g mięsa-(do wyboru)
  • 1,5 kostki masła
  • 4 jaja kurze
  • 360 g wody
  • 1000 g mąki przennej typ.450

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    PIRÓG TATARSKI-MIĘSNY
  1. Mąkę przesiać umieścić w naczyniu dodać jaja,sól dolac troszkę wody. Włączyć 4-6 minCiasto"Ciasto" -(wody może być ciu mniej lub więcej zależy od rodzaju mąki)

    Ciasto ma być miękkie jak na makaron.

     

    Dzielimy na 4 kawałki każdy cieniutko rozwałkować.placki przykryć ściereczką żeby się nie skleiły i nie wyschły.

    Rospuścic masło i każdy placek posmarować masłem kłaść jeden na drugi i robi sie 4 warstwy każda oddzielona masłem na to:

     

    pokrojone w kostkę mięso (pierś z kurczaka,wołowina lub wieprzowina)cebula-(piórka),papryka sól,pieprz.

     

    zwijamy jak roladę i formuje

    my koło polewamy masłem i pieczemy w 200 stopmniach około 2h.

    na dół piekarnika dać naczynie z wodą tak w połowie pieczenia.

    studzić na kratce przykryć ściereczką-zmięknie

  2. Rozwałkowane ciasto każdy placek posmarowany masłem 4 szt.

  3. Zwijanie

  4. Formowanie

Porady

Polecam też wersje na słodko

//www.przepisownia.pl/desery-przepisy/pier%C3%B3g-tatarski-na-s%C5%82odko-z-jab%C5%82kami/498152

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PIERÓG TATARSKI -mięsny

Wydrukuj:

Komentarze