Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 30/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 200 gram wołowego, ram drobiowego, ram wieprzowego,(np.łopatka) podgardle, noga lub golonka wieprzowa 100 gram wątróbki, lub/i serduszek drobiowych 3 jajka 2 marchewki 2 pietruszki cebula(duża) 100 g selera 2 suche bułki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Całość gotujemy ok. 3 godziny ( najlepiej na gazie)
    W międzyczasie dodajemy 2 marchewki, 2 pietruszki, dużą cebulę, kawałek selera a na koniec suche bułki żeby namiękły wywarem. Wyłączyć i zostawić do wystygnięcia.
    Po wystygnięciu wszystko włożyć do Thermomixa , dodać 2 łyżeczki kostki rosołowej(przygotowanej w thermomixie) ,3 jajka.Całość mielić obroty 4-5 na gładką masę. Całość można zaprawić smakowo dodając np. suszoną śliwkę, grzybka suszonego lub koncentrat pomidorowy)
    Piec w temp 180  stopni czas 60 minut

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasztet mięsny

Wydrukuj:

Komentarze