thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 01/12/18
zmieniono dnia: 01/12/18

Składniki

Mielone inaczej - nadziewane pieczarkami i serem

  • 500 g Mięso mielone wołowe
  • 250 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczki pieprzu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1 łyżeczki suszonej pietruszki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3/4 szklanki bułki tartej, Do panierowania
  • 15 g oleju, Plus dodatkowo olej do smażenia
  • 50 g startego sera
  • 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, Do pieczarkowego nadzienia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Uwaga wersja ez sosu pieczarkowego, który jest opcjonalny do dania
  1. 1. Obraną cebule i czosnek wrzucic do TM, wymieszac 7 sek. obroty 5.
    2. Dodac olej, poddusić 4 min Varoma obroty 1.
    3. W międzyczasie pokroic pieczarki w plasterki,bądź półplasterki w zależności od wielkości i podsmażyć na patelni ok 6 min. Zdjąć z ognia, przełożyć do miski, dodać tarty ser i pół łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wymieszac. Nadzienie do mielonych gotowe tmrc_emoticons.)
    oczywiście to wszystko można wykonać za pomoca TM wczesniej, ale ja wolałam wieksze kawałki pieczarek więc kroiłam ręcznie.

    4. Do podduszonej cebuli w TM dodac 4 łyżki bułki tartej, przyprawy: pieprz,sól, przyprawa uniwersalna,pietruszka, jajko i mięso mielone. Wymieszać 1 min obr. 3. W razie potrzeby przemieszac kopystką i jeszcze raz wymieszac.
    5. Wyłożyć kopystką część mięsa na jedną dłoń, drugą rozpłaszczyć mięso do grubości ok 0.5 -1 cm, następnie nałożyć 1 łyżkę pieczarkowo-serowego farszu. Złożyć mieso na pół, zagnieść brzegi żeby farsz nie wyleciał, rozpłaszczyć i odłożyć. Powtórzyć te czynności dla reszty mięsa. Mi wyszło 5 dużych kotletów.
    6. Kotlety obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, ok 10-15 min. Podawac z ziemniakami i opcjonalnie sosem pieczarkowym zrobionym wczesniej w TM. Ja dodałam jeszcze ogórek kiszony.
    Wbrew pozorom kotlety bardzo szybko się robi tmrc_emoticons.)
    Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mielone inaczej - nadziewane pieczarkami i serem

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy