

Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
Indian Chicken Curry
- 500 gramy cebula, obrana i pokrojona w ćwiartki
- 600 gramy piersi z kurczaka, pokrojona w kostkę 2-3 cm
- 200 gramy masło klarowane
- 1 łyżeczki sól
- 1 łyżki koncentrat pomidorowy
- 1 łyżeczki kurkuma, mielona
- 1 łyżki czosnek, granulowany
- 1/2 łyżeczki chili, mielone, odpowiada za ostrość
- 3 -4 łyżeczki curry, mielone
- 250 gramy woda
- 2-3 łyżeczki przyprawa garam masala
- 3-4 łyżki kolendra, świeża
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- cebula obrać, pokroic na ćwiartki, wrzucić do misy, założyć miarkę
"Miksowanie" 15
"Mieszanie" 4
- wyciągnąć cebulę do innego naczynia, może trochę cebuli zostać
- dodać do misy 200 gramów masła klarowanego w kawałkach
"Podgrzewanie" podgrzewamy 30 sekund temperatura 90, aż się trochę roztopi masło
- dodajemy pokrojoną wcześniej cebulę
"Podgrzewanie" 80 minut 105 stopni, obroty 2,5 z koszkiem na górze
- założyć miarkę i
"Miksowanie" 12 sekund obr 6
- dodać 250 gr wody
- dodać łyżeczkę soli
- dodać łyżkę koncentratu pomidorowego
- dodać łyżeczkę kurkumy
- dodać łyżkę czosnku granulowanego lub w proszku
- dodać pół łyżeczki chili w proszku (można dać więcej dla większej ostrości)
- dodac 3-4 pełne łyżeczki curry w proszku
- założyć miarkę,
"Miksowanie" 12 sekund obr 5
- zakładamy osłonę noża miksującego
- na osłonę dajemy pokrojone mięso
- zakładamy na górę pokrywy koszyczek
"Podgrzewanie" 40 minut 98 stopni obroty 1,5
- dodajemy 3-4 łyżki kolendry - same liście pokrojone
- dodajemy 2-3 łyżeczki garam masala
"Podgrzewanie" 10 minut 100 stopni obr 1,5
cebula obrać, pokroic na ćwiartki, wrzucić do misy
Porady
potrzebna osłona noża
Curry można zjeść z ryżem, chlebem tostowym itp
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze