Czas przygotowania
19min
Czas całkowity
19min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
Składniki
Gulasz
- 3 ząbki czosnku
- 80 g cebuli, 1 średnia
- 45 g oliwy z oliwek, lub oleju
- 250 g papryki czerwonej, 3 sztuki
- 400 g udek lub polędwiczek
- 60 g wody
- 250 g pieczarek
- 2 szczypty soli
- 1 szczypty pieprzu
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki bazylii
- 1-2 łyżeczek majeranku, suszonego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Czosnek i cebulę wrzucić do naczynia .
Zmielić -6 sek/obr. 5 - Dodać olej. Dusić 2 min/Varoma/obr.2
- Dodać paprykę. Zmielić 8 sek/obr6
- Dodać mięso pokrojona na kawałki(można oprószyć maką), wodę, sól, pieprz
Dusić 6 min/ Varoma/ "Obroty wsteczne" / obr.2.
Na górze postawić koszyczek. w tym czasie pokroic pieczarki na plasterki - Dorzucić pokrojone w plastry pieczarki i pozostałe przyprawy.
Dusić 7 min /Varoma/ "Obroty wsteczne" / obr.2
Na 3 min przed końcem można dolać zagęszczacz ( 2 mt wody + 1 czubata łyżka mąki rozprowadzona)
W razie potrzeby - doprawic po swojemu do smaku
Smacznego
Porady
Mozna dodac pomidory ( krojone z puszki 150 g) razem z mięsem i dusic. Wówczas gulasz będzie troszkę inny w smaku.
Mozna równiez zmienić skład przypraw zgodnie z wlasnymi upodobaniami.
Mięso na ten gulasz kupuje głównie pakowane i juz obrane, ale mozna tez kupic najzwyklejsze drobne, lub jakiekolwiek inne, np polędwiczki z kurczaka. Pasuje również mięso z indyka.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
jurkowska86:
U mnie to samo. Myślę, że trzeba obroty na 1 ustawić najlepiej.
"Mieszanie"
ile wody dac?
urzylam piersi z kurczaka...i mimio ze kroilam na duze kawalki i funkcji wstecz to i tak z kawalkow nic nie zostalo;(
w smaku bardzo dobre, dołożyłam jeszcze marchewkę, oliwki i sporo pomidorów.. sugeruję krojenie mięsa na dość dużą kostkę, bo przy obracaniu ostrzy jednak część mięsa się rozpada.
Polecam wzbogacenie przepisu o oliwki, zawsze to dodatkowo przemycone witaminy Można tez dodac odrobinę sosu sojowego, zamiast soli.
U mnie wyszedł super....nie wiem dlaczego wyszedł ci rozgotowany. Ja gotowała mięso z udek kurczaka.
Może po prostu przy mięsie z indyka trzeba skrócić czas gotowania
Zastosowałam mięso z piersi indyka i niestety gulasz był rozgotowan i gesty bez konieczności zagęszczania.. To jest zbyt długo duszone.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Are you sure to delete this comment ?