thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 16/05/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 200 gobranych,pokrojonych w ćwiartki jabłek
  • ( o smaku winnym)
  • 2 średniej wielkości ,pokrojone korzenie pietruszki
  • 1/2 pęczka Natki pietruszki
  • 2 średnie cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 kostki sera topionego, (50 g)
  • 2 kostki rosołowe
  • 4 łyżeczkimaczki ryżowej
  • 100 ml śmietany słodkiej - 18 %
  • 100 ml kwaśnej-18 %
  • Vegeta, sól ,pieprz,woda.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki  -oprócz śmietany  i przypraw umieszczamy w naczyniu .

    Rozdrabniamy  czas- 5 sek. poz.6.

    Dolewamy 1l wody i gotujemy -czas 10 min. ,temp. 100 stopni,poz. 2.

    Minutę przed końcem gotowania wlewamy smietanę , dodajemy przyprawy i całość miksujemy 15 sek. poz.8-9.Można uzupełnić wodą do 2 l.

    Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym ewentualnie z makaronem lub grzankami.

    Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem pietruszkowo-jabłkowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy