thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 08/11/12
zmieniono dnia: 22/08/17

Składniki

  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 por (biała część)
  • 200 gramów Ziemniaków obranych
  • 25 gramów oliwy z oliwek
  • 25 gramów masła
  • 240 gramów groszku konserwowego, odsączonego z zalewy
  • 1000 gramów wody
  • 2 kostki bulion warzywny
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 zòltka
  • 100 gramów śmietany 18%
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżka siekanej pietruszki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Sycąca zupa o ciekawym i niezapomnianym smaku. Jej nazwa pochodzi od włoskiej miejscowości Solferino, połozonej na północy Włoch , w Lombardii.
    Można ją podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.




     

  2. Obraćcebulę,przekroić na mniejsze kawałki.
    Umyćpor, odrzucićzieloneczęść ipokroić na mnijsze kawałki.
    Obierzziemniakii pokrójna mniejsze kawałki.
    Umieść wszystkieskładnikiw naczyniu miksującym, rozdrobnić 6-8 s./ obroty 4.

  3. Następnie dodać oliwę i masło,  połowę groszku konserwowego i dusić 7min./ Varoma/ obr.3

  4. Dodać wodę, kostki bulionowe i koncentrat pomidorowy, doprawić sola i pieprzem, gotować 15min/
    100° C/ obr.1

  5. Pod koniec gotowaia przez otwór w pokrywie dodać resztę groszku.

  6. W miseczce rostrzepać zółtka ze śmietaną i niewielką ilością zupy, nastepnie dodać masę do nasczynia miksującego , zagotować 3 min./100° C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr. 2

Porady

Na talerzu posypać siekaną pietruszką, podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.


Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Włoska zupa Solferino

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: