Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
2
litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy
Składniki
- 170 gramów przepłukanej czerwonej soczewicy
- 2 laski selera, połamane na kawałki
- 5 suszonych połówek pomidorów, z oleju (lub nie)
- 3/4 łyżeczki ostrej papryki
- 1/4 łyżeczki wedzonej papryki, lub pół łyżeczki słodkiej
- 1 puszki krojonych pomidorów
- 1/2 łyżeczki soli
- 750 gramów Bulionu warzywnego, może być z 1 kostki
- pieprz
- 15 g oliwy/oleju
- 1 cebula, przekrojona na pół
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Lekko zmodyfikowany przepis pochodzący z bloga jadlonomia.com
1. Cebulę i selera pociąć - 5s/obr. 5
2. Dodać 15g oliwy/oleju - Varoma/3,5min/obr.1
3. Dodać resztę składników (oprócz soli i pieprzu) - 100*C/20min/obr. 1
4. Doprawić solą i pieprzem
5. Zmiksować - 30s/obr. 6-7
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepyszne i sycące!