Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
10
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 30/01/13
Składniki
- 50 g filetówz anchois, solonych, konserwowych
- 80 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 200 g oliwek czarnych, bez pestek
- 100 g kaparów, w occie
- 2 gałązki tymianku, tylko liście, lub 1 łyżeczka suszonego
- 30 g soku z cytryny
- 1 szczypta soli
- pieprz, świeżo zmielony, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Filety anchois wypłukać w wodzie. Na pokrywę postawić słoik i odmierzyć odpowiednią ilość oliwy.
- Do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
- Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem oliwy z oliwek, wymieszać 1min/obr.4.
- Przytrzymać miarkę ręką, żeby nie drgała, ubić 1 min/obr. 4. W tym czasie przez pokrywę naczynia miksującego powoli wlewać oliwę. Przełożyć do miseczki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepis dodaję do wypróbowania, ponieważ już jadłam tą pastę i była b. smaczna, zwłaszcza z małymi sucharami z Biedronki. Oczywiście to wszystko kwestia gustu kulinarnego
Tynka