thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 21/03/13
zmieniono dnia: 21/03/13

Składniki

sos miodowy

  • 3 jabłka, obrane
  • 100 g musztardy sarepskiej
  • 50 g miodu
  • 1 jajko
  • 400 g oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka kropel soku z cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. jabłka rozdrobnić 6 s / obr.4, zgarnąć koptystką ze ścianek na dno naczynia

    2.załozyć motylek, dodać pozostałe składniki oprócz oleju

    3.uruchomić urządzenie obr.4 i przez otwór w pokrywie wlewać powoli olej

    4.ubijać ok. 2 min do uzyskania gęstości majonezu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sos miodowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 14, 2015 at 20:53
    5.0

    Drugi zrobiłam ostrzejszy z 2 dużymi ząbkami czosnku. Na Święta Wielkanocne dodam 2 łyżki tartego chrzanu. Polecam 

     

     

     

  • marca 14, 2015 at 20:51
    5.0

    Pani Elu, od tygodnia mam Thermomix TM 31 (przez 13 lat marzyłam o nim... i wreszczie go mam). Love  Testuję przepisy jak szalona  Big Smile

    Pani przepis na sos miodowy mnie urzekł. Dałam jedną płaską łyżeczkę soli i pół łyżeczki świeżo mielonego pieprzu. Z tej porcji (miałam tylko dwa jabłka, lepiej dać jak w przepisie trzy sztuki) wyszło ok. 800 ml. Aaa... do jabłka dodałam dużą łyżkę soku z cytryny ... co by nie ściemniały tmrc_emoticons.)

    Sosik jest pyszniutki i delikatny.

    Bardzo dziękuję. Pozdrawiam z grodu KopernikaHanna

     

     

  • stycznia 22, 2014 at 11:43

    Pani Elu dziękuję za przepis. Od jakiegos czasu szukałam dressingu który podbije smak surówki z cukini i znalazłam tmrc_emoticons.) Super przepis,

  • marca 21, 2013 at 22:24
    5.0

    Love  Elu dziekuję za kolejny przepis, sos zrobię na święta. Pozdrawiam Love

  • marca 21, 2013 at 13:02

    tmrc_emoticons.DNa pewno będzie królował tej Wielkanocy na moim stole

     

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

  • marca 21, 2013 at 12:13

    Haniu, Vercia dobrze wyczuła i podpowiedziała  tmrc_emoticons.)  Bardzo dobrze smakuje z białym mięsem: na zimno i na gorąco; super do pasztetów i do jajek na Wielkanocne śniadanko  tmrc_emoticons.)  i nie tylko  tmrc_emoticons.D  Pozdrawiam 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • marca 21, 2013 at 12:00
    5.0

    Mysle, ze na mieso, jajka.... bedzie swietny tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Ela napisze nam lepiej Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • marca 21, 2013 at 04:08

    Brzmi fantastycznie .A do czego go podawać?

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

Are you sure to delete this comment ?