Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 200 g Migdałów
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki ksylitolu lub cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wsypać migdały i ksylitol. Zmielić na proszek. Dodać kakao i miksować w kilku seriach (z małymi przerwamy, by za bardzo nie wzrastała temperatura) po 10 min./3 obr. Zajmuje to trochę czasu (takich serii należy powtórzyć 3-4), ale warto. Migdały dzięki długiemu miksowaniu nabierają kremowej konsystencji.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Mi wychodził za gęsty, więc dodałam trochę mleka skondensowanego, a cukier zastąpiłem syropem z agawy. Też pyszny wyszedł. Przepis do zapamiętania. U nas powróci na pewno.
a migdały obrane?
Do wypróbowania gdzieś mi umknął ten przepis
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Sprawdziłam wczoraj .. to jest rewelacyjne. Smaczne i jeszcze raz rewelacyjne! Dzięki za pomysł na nadzienie do moich wczorajszych naleśników... niam
I jest pyszne (przetestowane na dzieciach ). A prócz tego, że pyszne, to jeszcze zdrowa, zwłaszcza, gdy cukier zastąpimy ksylitolem, ew. miodem.
Pozdrawiam
Isadora
To musi być pyszne, uwielbiam takie słodkości gratuluję pomysłu!
lilly20
Are you sure to delete this comment ?