Czas przygotowania
1h 5min
Czas całkowity
31h 5min
porcja/porcje/porcji
25
g
Poziom
Łatwy
Składniki
włoskie ciasto na pizzę
- 3 łyżki mąki
- 25 g drożdży świeżych
- 1 łyżki cukru
- 100 ml mleka
- 3 szklanki mąki
- 175 ml wody
- 75 ml mleka
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wlać 100 ml mleka, 25 g drożdży, 3 łyżki mąki, łyżka cukru, podgrzewać 2 min 30 s/37°C/obr. 1
2. Wsypać pozostałe składniki (175 ml wody, 3 szklanki mąki, 1 łyżeczka soli, 75 ml mleka, 3 łyżki olej). Wyrabiać 3 min. interwał
3.Szklanka misę wysmaować olejem, wyłożyć ciasto.
4. Odczekać 30 minut lub do czasu aż ciasto podwoi swoją objętość.
5. Z tej ilości ciasta wychodzą 4 pizze. Wałkujemy na max 2 mm
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
To nie jest przepis na włoską pizze, proszę tego tak nie nazywać.
Włoska pizza nie na w sobie grama mleka a ilość drożdży to max 5gram i charakteryzuje ją długie wyrastanie i brak wałkowania!!!