Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 150 g margaryny
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 150 g twarogu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. margarynę rozpuścić 5 min/ temp.70 / obr. 2
2. dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól, wymieszać 30s/obr.3,5
3. dodać twaróg i wyrobić 2 min./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
4. ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem, sezamem lub co kto sobie życzy wg upodobań i kroić na 1cm paski.
5. piec 15 minut w 180st. C
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Proponuję nie rozpuszczać margaryny tylko wyrobić ciasto najlepiej z masłem ale nie rozpuszczonym, ja robię takie paluszki od lat ale nie z szrem białym tylko żółtym i wszystkim bardzo smakują ale wypróbuję z twarogiem, zobaczę jak posmakują znajomym
daję 1 gwiazdkę, ponieważ totalnie mi nie smakują. Zdecydowanie bardziej wolę drożdżowe paluchy.
A MI COŚ NIE WYSZŁY TAK WSZYSCY ZACHWALALI wogóle nie czuc sera takie bezsmaku ,ciasto takie tłuste a robiłam wszystko jak w przepisie może nie potrzebnie topi sie ta margaryne .
Coś czuję, że jutro podbiją serca biesiadników, dziękuję!
dodaje do wypróbowania
Bardzo dobre, szybko się robi, polecam
Paluchy pierwszy raz robiłam na imprezę andrzejkową, goście byli zachwyceni. Paluchy pycha.
Przekaż 1% dla mojej córki OLI podopiecznej Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
Are you sure to delete this comment ?