thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 27/07/12
zmieniono dnia: 22/05/13

Składniki

Ciasto

  • 200 gramów mąki
  • 100 gramów masła
  • 1 jajko kurze średnie

Farsz

  • 1 opakowania szpinak mrożony, rozdrobniony, lub świeży
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczek soku z cytryny
  • 0,5 opakowania sera feta, pokrojonego na kawałki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasta
  1. Umieścić składniki w naczyniu, 1 min. poz. Ciasto"Ciasto" .

    Wyjąć ciasto, zawinąć w folię i umieścić na 30 min. w lodówce.

    Rozwałkować ciasto i wykleić nim formę (lub gniazda na muffinki).

    Nakłuć widelcem i podpiec na biało w piekarniku (ok. 10 min. w 180 stopniach).

  2. Farsz

    Rozdrobniony czosnek (na wirujące noże) i szpinak podgrzać (100 stopni, około 2-3 minuty, w zależności od stopnia zamrożenia szpinaku. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać, obr 4. około 5 sekund. (sól i pieprz według uznania - ja nie dodaje bo smaku nadaje gałka a soli-feta)

    Wylać na podpieczone ciasto, posypać fetą, zapiekać ok. 30 minut w 180-200 stopni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta krucha ze szpinakiem i fetą

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: