thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

  • 300 gramów wody
  • 2 łyżeczki cukru
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 30 gramów oleju z oliwek
  • 600 gramów mąki
  • 10 gramów soli
  • 100 gramów rukoli
  • 4 łyżki parmezanu, tartego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cukier, wode, drozdze: 2min / 37° / obr 3. Dodac olej, make, sòl: 20sek / obr 4. Dodac parmezan i polowe rukoli: 5sek / obr 4. Dodac 2-ga polowe rukoli: 5sek / obr 4, nastepnie: 2,5min / Ciasto"Ciasto" . Wyjac, zostawic do wyrosniecia. Rozwalkowac, nalozyc nadzienia wg gustu ( moja jest z pomidorami, mozzarella, parmezanem i rukola; druga zas , jako focaccia - olej z oliwek , ciut grubej soli i rozmaryn). Zostawic jeszcze 30min do wyrosniecia. Piec w nagrzanym piekarniku: 180° / do zrumienienia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pizza z rukola

Wydrukuj:

Komentarze