thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy
  • TM 6
opublikowany: 26/02/22
zmieniono dnia: 26/02/22

Składniki

ciasto na pieróg

  • 240 g wody ,temp. pokojowej
  • 30 g świeżych drożdży
  • 35 g oliwy
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto na pieróg z kaszy gryczanej

Porady

Do naczynia miksującego wlać wodę ,dodać cukier, drożdże, mąkę, oliwę i sól wyrobić CiastoCiasto"Ciasto" 2 min. Podzielić na 2 części rozwałkować na wielkość dużej blachy jedną część wyłożyć na blachę dać farsz z kaszy gryczanej i przykryć 2 częścią . Piec 30 min 200`C
Farsz
ugotować ziemniaki ,kaszę gryczaną paloną ,cebulę zeszklić , wymieszać utłuczone ziemniaki ,kaszę ,cebulę dodać sól, pieprz do smaku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pieróg

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?