thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 12
thumbnail image 13
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11 thumbnail image 12 thumbnail image 13
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 7-8 parówek
  • 350 g mąki pszennej
  • 180 gletniej wody
  • 20 g świeżych drożdzy
  • 25 g oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • jajko
  • ulubione przyprawy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki(z wyjątkiem parówek )wyrobić ciasto 2min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    2.Ciasto rozwałkować,porozcinać na prostokąty.Na kazdy prostokąt nałozyć parówkę(obraną z osłonki).Zlepić brzegi.Nacinać zlepione ciasto ostrym nożen a następnie rozkładac krązki parówek raz na lewo raz na prawo.

    3.Gotowe gąsieniczki ułożyć na blasze wyłozonej papierem do pieczenia.Posmarować rozmąconym jajkiem.Posypać ulubionymi przyprawami.

    4.Piec ok 15-20 minut w temp.180 St.C.

    -----SMACZNEGO-----

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Parówki Gąsieniczki

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?