Składniki
CIASTO
- 220 g letnia woda
- 1 szczypty cukru
- 100 g mąka razowa
- 300 g mąka pszenna
- 30 g drożdży świeżych
- 1 łyżeczki soli
- 30 g oleju
FARSZ
- 300 g pieczarek
- 20 g sera zoltego startego
- 30 g masło
- 1 cebula pokrojona w pióra
- sól,pieprz, do smaku
SOS
- 1 łyżeczek suszonego oregano
- 1 łyżeczek bazylia suszona
- 3 łyżki Ketchupu
- 2 płaskiej łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżek oliwy z oliwek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do i wyrobić 2 min. Następnie rozwałkować, posmarować całą powierzchnie sosem oraz wyłożyć farsz.Ciasto zwinąć w rulon i pokroinć na plastry grubości ok. 2cm. Przełożyć na blaszkę,wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia przez ok 15-20 minut. Piec w rozgrzanym piekarniku,30min, 180 stopni
FARSZ: Pieczarki z cebulką podsmażyć na masełku. Doprawić solą i pieprzem
SOS: Wymieszać wszystkie składniki
CIASTO
Porady
Jeśli ciasto z farszem (krążki) rozpadają się- formować ręcznie na blaszce
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Prosto wyszły z pieca! super chrupiące, polecam serdecznie
szybkie i pyszne 👍
Czy "wyrabiamy"znaczy interwał?
rewelacja, na imprezie zrobiły furorę
super
Rodzinka zachwycona. Pycha
pyszne , szybko się robi i szybko znikają z talerza
Pyyyyszne, szybkie, efektowne wszystkim gościom bardzo smakowały
Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu