thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
1h 45min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 1 szczypty soli
  • 1 jajko kurze
  • 100 gramów masła
  • 200 gramów mąki przennej

Zielony farsz

  • 450 gramów szpinaku
  • pieprz do smaku
  • 1 opakowania sera feta, pokrojonego na kawałki
  • 150 gramów mleka 3,2%
  • 1 cukinia średniej wielkości
  • 3 jajka kurze
  • 450 gramów zielonej fasolki szparagowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Składniki na ciasto zmiksować w naczyniu miksującym 20s/obr.4gotowe ciasto włożyć do woreczka i wlożyć do lodówki na 30 minut2. Składnki na farsz (szpinak i fasolka musza być rozmrożone) włozyć do naczynia miksującego 30s/obr.4jeśli chcemy, aby fasolka była w całości to dokladamy ją na koniec i korzystamy z opcji Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" Formę smarujemy tluszczem, wykladamy na niej ciasto aż po brzegipieczemy w piekarniku 10 minut/200stopnipo tym czasie na podpieczoną formę wylewamy farsz i pieczemy dalej 25 minut/200stopni/ piekarnik góra-dółopcjolanie przed podaniem na gorąca tartę ścieramy ser zółtySmacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mega szybka tarta na zielono

Wydrukuj:

Komentarze