![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/cj4uq2f5-f0952-473250-cfcd2-c6fuarns/d4341dd6-5455-4eae-8d55-39534e697257/main/mega-szybka-tarta-na-zielono.jpg)
- TM 31
Składniki
Ciasto
- 1 szczypty soli
- 1 jajko kurze
- 100 gramów masła
- 200 gramów mąki przennej
Zielony farsz
- 450 gramów szpinaku
- pieprz do smaku
- 1 opakowania sera feta, pokrojonego na kawałki
- 150 gramów mleka 3,2%
- 1 cukinia średniej wielkości
- 3 jajka kurze
- 450 gramów zielonej fasolki szparagowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Składniki na ciasto zmiksować w naczyniu miksującym 20s/obr.4gotowe ciasto włożyć do woreczka i wlożyć do lodówki na 30 minut2. Składnki na farsz (szpinak i fasolka musza być rozmrożone) włozyć do naczynia miksującego 30s/obr.4jeśli chcemy, aby fasolka była w całości to dokladamy ją na koniec i korzystamy z opcji
"Obroty wsteczne" Formę smarujemy tluszczem, wykladamy na niej ciasto aż po brzegipieczemy w piekarniku 10 minut/200stopnipo tym czasie na podpieczoną formę wylewamy farsz i pieczemy dalej 25 minut/200stopni/ piekarnik góra-dółopcjolanie przed podaniem na gorąca tartę ścieramy ser zółtySmacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pyszne ciasto. Farsz zrobiłam z tego co miałam czyli cukini i pierczarek, no i sporo czosnku. Wyszło pyszne. Polecam
Mnie też wyszło za dużo farszu i był wodnisty po upieczeniu ok ale fasolka była twardawa nie podeszło nam to danie![tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/aw.png)
Pomocy
Dlaczego mi nie wyszła tarta? Zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem. Farszu miałam za dużo. Wodnisty wyszedł. Formę do tarty mam 26cm.
Zrobiłam ciasto z tego przepisu a reszta to moja fantazja, pierś z kurczaka, pieczarki, cebula, cukinia i sos jogurtowo-majonezowy z odrobina cytryny a na to serek
Pycha ![tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/steve.png)
Tarta wyszła pyszna. Idealna do pracy na 2 śniadanie. Dziękuję za przepis![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Martka
zrobiłam, wyszła pycha i na ciepło i na zimno![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Dodaje do wypróbowania
wygląda smakowicie ![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Wypròbuje
Bardzo lubie tarte warzywna
Pozdrawiam
![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Rzeczywiście "mega szybka"
Dobra dla wiecznie zabieganych
Dzięki za przepis
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?