thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 15min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto dyniowe z boczkiem i serem kozim

  • 200 gramy miąższu dyni
  • 80 gramy boczku
  • 70 gramy ser kozi, twardy
  • 3 liści jajka
  • 60 gramy masła
  • 100 gramy mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. miąższ dyni boczek oraz ser pokroić w kostkę
  2. Pokrojony miąższ, boczek oraz ser umieścić w misie i miksuj przez 20 sek przy obrotach
  3. Ściągnij kopystką masę ze ścianek misy
  4. Dodaj jajka, masło i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
  5. uruchom tryb wyrabiania ciasta Mieszanie"Mieszanie" na 3,5 min
  6. Wyłuż blachę papierem do pieczenia i przelej masę do blachy a następnie wsadź do pieca rozgrzanego na 180 stopni na 45 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto dyniowe z boczkiem i serem kozim

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy