![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/km1m0vid-fafcb-523469-cfcd2-xn9ecu7l/7d2d9996-781c-4f15-940c-7b9bd705aa95/main/chlebek-nadziewany.jpg)
- TM 31
Składniki
Ciasto
- 60 gramów wody
- 50 gramów mleka
- 10 gramów drożdży świeżych
- 1/2 łyżeczki cukru
- 200 gramów maki "silnej"
- 20 gramów oleju z oliwek
- 1/2 łyżeczki soli
Nadzienie
- 125 gramów mozzarelli
- 70 gramów parmezanu
- 15 pomidorków koktajlowych
- oregano
- soli
- olej z oliwek do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ciasto:
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wode, mleko, drozdze i cukier: 50sek / 37° / obr 2. Dodac pozostale skladniki: 2min /
"Ciasto" . Przelozyc do miski do wyrosniecia.
Nadzienie:
Rozdrobnic parmezan: 3sek / obr 7, przelozyc do miseczki. Rozdrobnic mozzarelle: 1sek / obr 5, dolozyc do parmezanu, lekko przemieszac. Pomidorki przeciac na pòl.
Wyrosniete ciasto rozwalkowac na duzy prostokat, posmarowac olejem, ulozyc pomidirki, posypac serami, lekko posolic ( niekoniecznie), posypac oregano. Zwinac w rulon, z dluzszej strony, zrobic " kòlko", dobrze zamykajac. Ponacinac. Mozna posmarowac jajkiem, olejem, posypac ziarenkami, ziolami..... Zostawic jeszcze na 15min. Piec w nagrzanym piekarniku: 220° / okolo 25min.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Chlebek pyszniutki! Wszystkim bardzo smakował.
Pychotka, dziękuję za przepis😍
Mniam, mniam, baaaaaaaaaaaardzo smaczny. Polecam.
Haniu, maka silna, to we Wloszech MAKA 0. Odpowiednik-i polskie znajdziesz tutaj: http://www.przepisownia.pl/content/rodzaje-przypraw-ich-klasyfikacja-i-w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci
Im numer jest wyzszy, tym maka jest silniejsza
Nie uzywaj tej najslabszej, no i na biale pieczywo, nie uzywaj ciemnej, chyba, ze chcesz chlebek ciemny, to pomieszaj maki z ciemna. Jesli masz jakies watpliwosci, daj znac
![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Karolinko, przepraszam za ponad miesieczne opòznienie .... serdecznie Ci dziekuje
Po czasie, ale to nic. Jestem wdzieczna
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
wygląda cudnie, wyprobuje - oddałam na ten przepis swój głos ale przyznam szczerze, że lekko nie "czaje" tego głosowania![tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/tongue.png)
Jasne, dziewczyny!!!!! Nadzienie,jakie chcecie
Jedyna rada- by nie bylo za suche, bo wtedy chlebek szybko wyschnie i nie bedzie juz smaczny
Wrzuccie zawsze cos " mokrego"![tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/wink.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Veronica ma przepisy rewelacyjne, ale Twój pomysł Magi , z pieczarkami , jeszcze dziś wypróbuję.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Bardzo fajny i smaczny przepis a nadziewać można wszystkim, polecam, pyszny z podsmażonymi pieczarkami
![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Are you sure to delete this comment ?