thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
30 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 250 gramów wody
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 5 gramów cukru brązowego
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 250 gramów mąki pszennej
  • 250 gramów mąki razowej
  • 10 gramów soli

Farsz

  • 330 gramów papryki kolorowej
  • 60 gramów marchewki
  • 440 gramów cukinii
  • 530 gramów baklazana
  • sòl, pieprz, czosnek do smaku
  • 1 jajko kurze
  • 30 gramów oleju z oliwek
  • 65 gramów parmezanu
  • 1 mozzarella w kawalkach

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Warzywa rozdrobnic osobno, kazdy rodzaj po 2sek / obr5. Ilosc jest duza, wiec przelozyc na patelnie, dodac olej, dusic na silnym ogniu przez 15min. Ostudzic. Zmielic parmezan: 10sek / obr od 1 do 9, stopniowo. Zmielic mozzarelle: 5sek / obr 5. Odstawic. Ciasto: wszystkie skladniki wg podanej kolejnosci: 3min / Ciasto"Ciasto" . Rozwalkowac, wycinac krazki, jak na pierogi. Warzywa wymieszac z serami, jajkiem, doprawic. Formowac pierozki, odstawic do wyrosniecia.Posmarowac lekko olejem. Piec w nagrzanym piekarniku: 220° / 15-20min.

Porady

Inne nadzienia:


mozzarella- szynka gotowana


pomidor- mozzarella


grzyby- ser zòlty


szpinak- ricotta


brokuly- kielbasa, itd.


Jesli ilosc jest za duza, mozna zamrozic, przed wyrosnieciem jeszcze.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Calzone razowe gospodarza

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 9, 2012 at 22:38

    Bardzo sie ciesze, Monisiu Big Smile Big Smile Big Smile Zawsze jest przyjemnie, jak wlasne przepisy smakuja innym Big Smile  I milo mi, ze skorzystalas z mojego Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • października 9, 2012 at 10:34
    5.0

    zrobiłam w sobotę, na przyjęcie. opis i zdjęcia bardzo mi pomogły tmrc_emoticons.D. a efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania. Przepyszne na ciepło i dobre na zimno. Dodałam przepis do moich ulubionych. Bardzo dziękuję,

  • lipca 25, 2012 at 01:21

    Gabrysiu, jutro napisze Ci, co wiem na ten temat,i co znalazlam. Powiedz mi tylko dokladnie, jakie maki moze jesc, czy nabialu wcale, jajek tez nie? Napisz mi dokladnie, co moze jesc, to bedzie mi latwiej i dokladniej pomòc Ci. Mam i troche przepisòw, ale musze miec dokladne info tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lipca 24, 2012 at 19:54

    Veroniko, czy z mąki  żytniej też można takie pierożki zrobić? Mam znajomą, matkę karmiącą, która nie może jeść nic z mąki pszennej i żadnego nabiału ze względu na dziecko. Czy masz w tym względzie jakieś doswiadczenie? A może jeszcze jakieś przepisy bez białka? tmrc_emoticons.~

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • lipca 22, 2012 at 13:20

    Owszem, Grazynkotmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Farsz nadaje sie do kulebiaka, ciast slonych francuskich, pizzy, pierogòw.... i wszystkiego, czego sobie zazyczysz..., jest neutralny. To samo odnosi sie do przyprawienia: sòl, pieprz, albo papryka, chili, czosnek, cebula... ziola..., to, co sie podoba i lubimytmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Zimne tez mozna jesc. Cieple, a raczej letnie, sa smaczniejsze, ale i zimne, moze z ketchupem, albo jakims sosikiem lekkimtmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Ze zdjeciami walcze od kilku godzin, bo komp nie chcial ich "wrzucic" i znikal mi caly przepistmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) . Wczoraj siedzialam do 03. 30 w nocytmrc_emoticons.J) tmrc_emoticons.J) ... W koncu, pomalutku, po 1, jakos sie udalo... ufff... Teraz sie biore za 2-gi przepis, zobaczymy, co z tego wyjdzie...Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lipca 22, 2012 at 13:09

    Party Love  Veroniko dziękuję za zdjęcia Big Smile  czy te pierożki można jeść na zimno? Cooking 1

  • lipca 22, 2012 at 12:58

      Love  tmrc_emoticons.)  Veroniko czy farsz można wykorzystać do kulebiaka? tn. dużego pieroga pieczonego w piekarniku? tmrc_emoticons.;)

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: