- TM 31
Składniki
Dodatki do kanapki
- liscie salaty, pomidor, majonez, badz co kto lubi i uwaza
Dodatki
- ziarenka sezamu badz maku do posypania
- mleko do posmarowania
Bulki
- 5 gramów soli ( kto lubi bardziej slone, mozna dac 10g)
- 50 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 10 gramów miodu plynnego
- 10 gramów cukru
- 25 gramów drożdży świeżych
- 250-260g mleka
- 500 gramów mąki ( mozna mieszac biala z razowa)
Hamburgery
- olej do smażenia
- 25 gramów parmezanu w kawaleczkach, badz innego sera ( np. fontina)
- 1 szczypta proszku do pieczenia
- sòl do smaku, jesli trzeba
- 20 gramów mąki
- 500 gramów cukini pokrojonej na kawalki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc ser: 5sek / obr 5. Dodac cukinie: 5sek / obr 4. Dodac make, proszek i sòl: 15sek / obr 4. Formowac hamburgery, grubsze lub ciensze, wg gustu, smazyc. Osuszyc recznikiem kuchennym, przekladac buleczki.
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko, drozdze, cukier, miòd, maslo: 2,5min / 50° / obr 2. Dodac make i sòl: 2,5min / "Ciasto" . Ciasto wyjac, zostawic do wyrosniecia, podzielic na 12 czesci, formowac buleczki, zostawic do ponownego wyrosniecia. Posmarowac mlekiem, posypac ziarenkami, piec w nagrzanym piekarniku: 10min / 200° ; nastepnie ok. 5min / 170°. W zaleznosci od piekarnika, nie przypalic ! Ostudzone buleczki przekroic na pòl, przelozyc zielonym hamburgerem i ulubionymi dodatkami.
Hamburgery
Bulki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bułki wzięłam z innego przepisu ale kotlety z cukinii ..hmmm, nawet jak dodałam mąki wyszły rozciapciane - szkoda
Mi niestety kotleciki z cukini zupełnie nie wyszły pomimo dodatkowej porcji mąki puściły wodę i zrobiła się papka ale mimo to były bardzo smaczne w wersji wege bułeczki wyszły super
Witaj Daggie Jest maka, wiec nie powinno byc za mokre. Poniewaz jednak cukinie sa ròzne, musisz po prostu sama spojrzec, jak to wyglada. Ewentualnie dodasz odrobine maki jeszcze. Mysle jednak, ze nie bedzie takiej potrzeby. Zmiksuj, formuj i od razu szykuj kotleciki. Nie beda mialy czasu na puszczenie wody Daj znac, jak wyszlo Pozdrawiam serdecznie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Verciu, czy bez wycisniecia cukinii (bo przeciez jest w niej duzo wody) te burgery nie sa zbyt mokre? Pytam bo dziasiaj planuje wyprobowac przepis?
Dzieki Monis
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Verciu ! " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="" height="19" width="19">
Cukinia ze skòrka Buleczki przygotowala moja còrka wegetarianka, na mala imprezke przyjacielska
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Veroniko ślinka mi leci jak patrzę na te pyszności Przepis poczeka na lepsze czasy Dziękuję i pozdrawiam
Fajny przepis wyprobuje placuszki znam bo robie podobne na obiadek z surowka. Sa pyszne. Dzieki za super pomysl
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Bardzo oryginalny przepis. Szczególnie na te zielone hamburgery. :O Nigdy nie pomyślałabym , że z cukini można coś takiego usmażyć. Rozumiem, że cukini nie obieramy ze skórki? Wyprobuję. Ciekawa jestem smaku takiego połączenia.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Are you sure to delete this comment ?