thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni

Składniki

Dodatki do kanapki

  • liscie salaty, pomidor, majonez, badz co kto lubi i uwaza

Dodatki

  • ziarenka sezamu badz maku do posypania
  • mleko do posmarowania

Bulki

  • 5 gramów soli ( kto lubi bardziej slone, mozna dac 10g)
  • 50 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 10 gramów miodu plynnego
  • 10 gramów cukru
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 250-260g mleka
  • 500 gramów mąki ( mozna mieszac biala z razowa)

Hamburgery

  • olej do smażenia
  • 25 gramów parmezanu w kawaleczkach, badz innego sera ( np. fontina)
  • 1 szczypta proszku do pieczenia
  • sòl do smaku, jesli trzeba
  • 20 gramów mąki
  • 500 gramów cukini pokrojonej na kawalki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Hamburgery
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc ser: 5sek / obr 5. Dodac cukinie: 5sek / obr 4. Dodac make, proszek i sòl: 15sek / obr 4. Formowac hamburgery, grubsze lub ciensze, wg gustu, smazyc. Osuszyc recznikiem kuchennym, przekladac buleczki.

  2. Bulki
  3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko, drozdze, cukier, miòd, maslo: 2,5min / 50° / obr 2. Dodac make i sòl: 2,5min / Ciasto"Ciasto" . Ciasto wyjac, zostawic do wyrosniecia, podzielic na 12 czesci, formowac buleczki, zostawic do ponownego wyrosniecia. Posmarowac mlekiem, posypac ziarenkami, piec w nagrzanym piekarniku: 10min / 200° ; nastepnie ok. 5min / 170°. W zaleznosci od piekarnika, nie przypalic !  Ostudzone buleczki przekroic na pòl, przelozyc zielonym hamburgerem i ulubionymi dodatkami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Burger buns z zielonym hamburgerem

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 1, 2018 at 15:19

    Bułki wzięłam z innego przepisu ale kotlety z cukinii ..hmmm, nawet jak dodałam mąki wyszły rozciapciane - szkoda

  • sierpnia 26, 2016 at 15:19
    5.0

    Mi niestety kotleciki z cukini zupełnie nie wyszły pomimo dodatkowej porcji mąki tmrc_emoticons.( puściły wodę i zrobiła się papka ale mimo to były bardzo smaczne w wersji wege tmrc_emoticons.;) bułeczki wyszły super tmrc_emoticons.)

  • września 11, 2013 at 10:34

    Witaj Daggie tmrc_emoticons.)  Jest maka, wiec nie powinno byc za mokre. Poniewaz jednak cukinie sa ròzne, musisz po prostu sama spojrzec, jak to wyglada. Ewentualnie dodasz odrobine maki jeszcze. Mysle jednak, ze nie bedzie takiej potrzeby. Zmiksuj, formuj i od razu szykuj kotleciki. Nie beda mialy czasu na puszczenie wody tmrc_emoticons.;)  Daj znac, jak wyszlo tmrc_emoticons.)  Pozdrawiam serdecznie Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • września 11, 2013 at 07:31

    Verciu, czy bez wycisniecia cukinii (bo przeciez jest w niej duzo wody) te burgery nie sa zbyt mokre? Pytam bo dziasiaj planuje wyprobowac przepis?  tmrc_emoticons.)

  • września 3, 2013 at 17:40

    Dzieki Monis Love Love Love Love  

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • września 3, 2013 at 16:18

    Verciu ! Love" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" alt="Love" height="19" width="19">

  • sierpnia 20, 2013 at 22:25

    Cukinia ze skòrka Big Smile  Buleczki przygotowala moja còrka wegetarianka, na mala imprezke przyjacielska Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 19, 2013 at 16:30
    5.0

    Love Veroniko ślinka mi leci jak patrzę na te pyszności Big Smile Przepis poczeka na lepsze czasy tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Dziękuję i pozdrawiam Love

  • sierpnia 19, 2013 at 09:03
    5.0

    Fajny przepis tmrc_emoticons.D wyprobuje tmrc_emoticons.D placuszki znam bo robie podobne na obiadek z surowka. Sa pyszne.  Dzieki za super pomysl tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • sierpnia 18, 2013 at 23:16
    5.0

    Bardzo oryginalny przepis. Szczególnie na te zielone hamburgery. :O Nigdy nie pomyślałabym , że z cukini można coś takiego usmażyć. Rozumiem, że cukini nie obieramy ze skórki?  Wyprobuję. Ciekawa jestem smaku takiego połączenia.  Cooking 10

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?