thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
1h 35min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 04/05/13
zmieniono dnia: 06/05/13

Składniki

Ciasto:

  • 175 g mąki pszennej
  • 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego cynamonu
  • 125 g masla o temp.pokojowej
  • 15 g cukru pudru
  • 3 czubate łyżeczki zimnej wody

Nadzienie:

  • 100 g białej czekolady
  • 250 g śmietana 30%
  • 2 jajka cale
  • 450 g wiśni

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na ciasto umiescić wBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 30s./Ciasto"Ciasto" . Nastepnie zawinąć w folię spożywczą i schładzać 30min. w zamrażalniku.

    2. Nagrzewamy piekarnik do temp.200C. Ciasto pieczemy bez nadzienia 10min. przykryte papierem pergaminowym i fasola.Po 10min. zdejmujemy papier i fasole i pieczemy jeszcze 5min.

    3. Gdy ciasto jest w piekarniku przygotowujemy nadzienie.

    4.Połamana czekoladę miksujemy 5s./obr.10.

    5. Zakładamy motylek, dodajemy śmietanęi podgrzewamy 4min./70C/obr.3,5. Zostawiamy na 5min. do wystygniecia i dodajemy jajka, mieszamy 10s./obr.3.

    6.Wisnie ukladamy na podpieczonym ciescie i polewamy masą czekoladową.

    7.Pieczemy około 45 min. w nagrzanym piekarniku 200C az krem stanie sie twardy.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta z bialą czekoladą i wiśniami

Wydrukuj:

Komentarze