Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 4 jaja
- 2-3 łyżki słodziku, w proszku do ciast
- 500 g twarodu chudego
- 1 MT mleka max 1,5%
- 3 łyżki zmielonych otrąb owsianych
- wanilia/aromat waniliowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ubić białka 3min/obr.3/motylek, pod koniec dodać 1łyżkę słodziku. Pianę przełożyć do miski.
Twaróg, pozostały słodzik, żółtka, mleko, otręby i pestki wanilii/aromat włożyć do naczynia i zmielić: 3min/obr. 5
Dodać pianę i wymieszać przy użyciu kopystki ok. 40 sek./obr. 4
Piec 60 min. w 170 stopniach.
Dodatkowa opcja z ostatnich dni: sernik czekoladowy (z dodatkiem 1 łyżki kakao odtłuszczonego) i takież zdjęcie wstawiam.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
zrobiłam sernik tydzień temu wyszedł bardzo dobry super przepis ratuje mnie gdy mam ochotę na słodkie
życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa !
Oczywiście, żółtka do sera, przepraszam, już poprawiam przepis
mam pytanko zamierzam zrobić ten sernik ale aby nie ponieść klęski na starcie dla pewności wole dopytać zwłaszcza że talentu do gotowania brak
a co z żółtkami ?? dodajemy do masy serowej czy nie ??
z góry dziękuję
życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa !
Serniczek wyszedł rewelacja, chociaż jak zawsze miałam problemy z ubiciem piany z białek. Dziś spróbuję dodać kakao. Polecam
ok, dziękuję
dokładnie tak
Jak mam rozumiec wpis wymieszac przy uzyciu kopsystki 40 sek./obr. 4 - ustawiam obroty na 4 i dodatkowo mieszam kopystką z góry?
Dziękuję Niusiu, bardzo dobry przepis zresztą nie tylko ten zamieszczony przez Ciebie. Pozdrawiam serdecznie
Agnesa
dokładnie dodatkowo im zimniej tym szybciej (np. jajka z lodówki i dodatkowo schłodzone naczynie) i szczypta soli, nawet do słodkich potraw
Witam,
po pierwsze, naczynie miksujące musi być suche i nie może byc tłuste - to samo dotyczy motylka, noży itd. Oddzielając żółtka od białek należy uważać, aby do białek nie dostała się nawet odrobina żółtka (żółtka zawierają tłuszcz, który uniemożliwi ubicie białek na pianę).
Po drugie - do surowych białek dodać przed ubiciem szczyptę soli
Po trzecie i ostatnie - optymalne obroty dla ubijania białek w TM31 to 3,5.
Życzę powodzenia i pozdrawiam
Are you sure to delete this comment ?