Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
16
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
Składniki
na polewę
na polewę
- 1 czekolada mleczna
Składniki na ciasto
- 3szkl. mąki pszennej
- 1szkl. mleka
- 1 szkl. cukru
- 1szkl. marmolady
- 1szkl. oleju
- 3szt. jajek
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki przyprawy do piernika
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie sładniki włóóżć do "Blokada naczynia miksującego" iwymieszać 4 obroty 30 sekund i wylać na blaszkę
Porady
piec w 180 stopni 50-60 minut
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Dominikana2019: Dowiedziala się Pani co z tą marmoladą? Bo sama się zastanawiam...
Moi drodzy czy marmoladę miesza się z wszystkimi składnikami ??
AMMC:czy tą marmoladę miesza się z wszystkim czy przekłada się nią ?
Natalia777: Duza !!
Czy mozecie napisać (na szybko) na jaki wymiar blachy jest te ciacho?
"Zagęszczanie" "Sous-vide" "Zagęszczanie" M_testuje:
Najlepszy piernik jaki jedliśmy, tylko dałam mniej przyprawy i był delikatniejszy.
Piernik pyszny, u mnie z połowy porcji, z dżemem borówkowym, bo zabrakło sliwkowego. Początkowo ciasto fioletowe, szok. W miarę pieczenia zrobiło się brązowe, typowe dla piernika. Dałam całą przyprawe do pierników.
Przepis prosty do wykonania. Zmieniłabym kolejność wkładania do naczynia. Najpierw produkty płynne, później sypkie. Dałam całe opakowanie przyprawy do piernika, ciasto ma lepszy aromat. Zdecydowanie za krótki czas wyrabiania ciasta. Podkręciłam obroty na 5, czas 1 min i 30 sek. Dopiero wtedy było dobrze wymieszane. W smaku bardzo dobry
Pychota ! Szkoda tylko ze wilgotny to sie dopiero robi jak sie już kończy 😉
bardzo puszysty i smaczny , syna ulubiony 😋