thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
16 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

na polewę

na polewę

  • 1 czekolada mleczna

Składniki na ciasto

  • 3szkl. mąki pszennej
  • 1szkl. mleka
  • 1 szkl. cukru
  • 1szkl. marmolady
  • 1szkl. oleju
  • 3szt. jajek
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie sładniki włóóżć do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" iwymieszać 4 obroty 30 sekund i wylać na blaszkę

Porady

piec w 180 stopni 50-60 minut 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Piernik wilgotny

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?