thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 12
thumbnail image 13
thumbnail image 14
thumbnail image 15
thumbnail image 16
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11 thumbnail image 12 thumbnail image 13 thumbnail image 14 thumbnail image 15 thumbnail image 16
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--
  • TM 31
przez smoczek
opublikowany: 06/30/11
zmieniono dnia: 08/12/17

Składniki

  • Proszę podać składniki według następującego wzoru:
  • Ciasto:
  • 560 g mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 50 g świeżych drożdży
  • 1,5 MT mleka
  • 2 jajka
  • 70 gg miękkiego masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • szczypta kurkumy
  • szczypta soli
  • 1 roztrzepane jajko do posmarowania bułeczek.
  • Farsz:
  • 40 dkg jagód
  • Lukier:
  • Dowolna ilość cukru pudru
  • sok z cytryny.

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cukier, drożdże, jajka i mleko umieszczamy w naczyniu  - mieszamy 3 min. 37 stopni /poz.3-4.

    Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto w ciągu 4 min/Interwał.

    Ciasto wkładamy do miski nakrywamy i zostawiamy na ok. 1 godz. do wyrośnięcia.

    Na stolnicę  wsypujemy troche mąki ,rowałkowujemy ciasto na ok. 5 mm, wykrawamy prostokąty .

    Na tak przygotowane kawałki ciasta nakładamy 2-3 łyżeczki jagód, zlepiamy bułeczki , smarujemy  jajkiem ,następnie układamy na blasze do wyrośnięcia( ok. 15 min.)

    Pieczemy  ok. 15 min. w temp. 150 stopni , nastepnie dalsze 10 min w temp. 180 stopni.

    Zmielić cukier na  cukier puder 20 sek/poz. 10 dodac sok z cytryny ikilka sek zamieszać  - poz.4-5.

    Wystudzone bułeczki polukrowac.

    Smacznego!

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jagodzianki extra

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: