thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 09/12/12
zmieniono dnia: 11/11/14

Składniki

CIASTO

  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 200 g cukru
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 1 duża czubata łyżka cynamonu
  • 250 g mąki przennej
  • 100 g oleju rożlinnego
  • 1 szklanka połamanych w rękach orzechów włoskich
  • 5 małych jabłek ze skórką bez szypułek, około 400g

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CIASTA
  1. Do naczynia miksujacego wkładamy jabłka i rozdrabniamy 5sek/ obr.4. Potem dodajemy na nie wszystkie pozostałe  składniki w podanej kolejności, jedne po drugich i pozostawiamy w nim 30min.

    Po upływie 1/2 godziny mieszamy 15 sek/obr. wsteczne 5

    Przekładamy do blaszki i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 160 st.C

                                       S M A C Z N E G O !!!

Porady

Keks bardzo długo zachowuje świeżość, jest wilgotny.

Można nie dodawać cynamonu, jeśli ktoś nie lubi. Też jest pyszny bez niego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

JABŁKOWY KEKS BAMBY

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?