thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 08/02/12
zmieniono dnia: 02/05/22

Składniki

  • 500 g tłuszczu, do smażenia
  • szczypty soli
  • 100 g kwaśnej śmietany, około
  • 25 g spirytusu, około
  • 20 g masła
  • 4 żółtka
  • 230 g mąki pszennej

  • 230 g mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 20 g masła
  • 25 g spirytusu, około
  • 100 g kwaśnej śmietany, około
  • szczypty soli
  • 500 g tłuszczu, do smażenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia kup teraz
  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrabiać - 1 min 30 s/Interwał

  2. Ciasto podzielić na części, cienko rozwałkować na grubość ok. 1-2 mm. Pokroić paski szerokości 3 cm, długości 8-10 cm, uformować faworki, smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor i osączyć na bibule, posypać cukrem pudrem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Faworki

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: