thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

wiaderko serka waniliowego

dżem najlepiej kwaśny np.wiśniowy

masa krówkowa

Biszkopt

  • 1 torebki cukru waniliowego
  • 16 g proszku do pieczenia
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 390 g cukru
  • 8 jajek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Upiec biszkopt najlepiej dzień wcześniej.
  1. Przepis na dużą standardową blachę.

    Całe jajka i cukier do TM 15-20minut 37stopni obroty 3 plus motylek.Nastepnie przelożyć do dużej miski i mikserem ucierać aż bedzie pulchne, Dodać resztę składników i pieczemy:

    180stopni przez 10minut potem

    170 stopni 10 minut następnie

    160 stopni 30-40 minut.

     

    Po wystudzeniu przekroić biszkot na 3 części. Przygotować szklankę kawy z likierem amaretto tak ok 2 kieliszków .Biszkopt nasączyć likierem posmarować dżemem i na to połowę serka waniliowego, potem drugi blat tak samo, przykryć 3 blatem nasączyć kawą i wyłożyć kasę krówkową z puszki.

Porady

Dobrze jak postoi przez noc.W składnikach nie dodałam że trzeba kawę przygotować z amaretto do nasączania biszkoptów.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto Violi

Wydrukuj:

Komentarze