- TM 31
Składniki
- 350 gramów selera bulwiastego
- 150 gramów marchewki
- 800 gramów kopru włoskiego
- 50 gramów rodzynek
- 20 gramów orzechow wloskich
- olej z oliwek, ile trzeba
- sok z cytryny do smaku
- sól, pieprz do smaku
- szczypta cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc seler w kawalkach (oczyszczony): 15sek / obr 4, przelozyc do miski / salaterki. Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc koper, po polowie, po 400g: 10sek / obr 4 - powtòrzyc z druga polowa, przelozyc do selera. Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc marchew, w kawalkach: 3-4 sek / obr 5, dodac do selera i kopru. Do miski z warzywami dodac rodzynki, orzechy polamane rekoma, doprawic olejem, cukrem, sola, pieprzem i sokiem z cytryny.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Koper wloski jest leciutenko anyzowy, zgadza sie. Nie za mocno, jest delikatny i kalorii posiada naprawde niewiele. Ja nie lubie anyzu, ale koper wloski tak Jest zdrowy, dietetyczny, troche moczopedny i ma jeszcze wiele dobrych wlasciwosci. Teraz jest sezon, prawda Kamciu Zima to wlasnie sezon na koper Spròbowac nalezy dziewczyny, chocby po to, by zobaczyc jaki ma smak, i czy Wam podejdzie Na diety jest super Buziaki
Ps. do suròwki polecam albo kluseczki alà kopytka, albo mòj prawie ostatni przepis na nalesnikowa lasagne
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Suróweczka godna uwagi jutro wypróbuję Pozdrawiam serdecznie
Z tego co wiem to koper włoski ma anyżkowy smak.
Będę musiała wypróbować przepis na suróweczkę, bo jeszcze nigdy go nie jadłam. A teraz jest chyba sezon na to warzywo. Jest teraz dostępny w naszych sklepach.
Dziękuję za przepis i pozdrawiam!!!
Veroniko, nigdy nie jadłam kopru włoskiego ani tez tak skomponowanej surówki. Zresztą koper nie zawsze jest u nas w sklepie. Jaki on ma smak?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Are you sure to delete this comment ?