thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 350 gramów selera bulwiastego
  • 150 gramów marchewki
  • 800 gramów kopru włoskiego
  • 50 gramów rodzynek
  • 20 gramów orzechow wloskich
  • olej z oliwek, ile trzeba
  • sok z cytryny do smaku
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc seler w kawalkach (oczyszczony): 15sek / obr 4, przelozyc do miski / salaterki. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc koper, po polowie, po 400g: 10sek / obr 4 - powtòrzyc z druga polowa, przelozyc do selera. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc marchew, w kawalkach: 3-4 sek / obr 5, dodac do selera i kopru. Do miski z warzywami dodac rodzynki, orzechy polamane rekoma, doprawic olejem, cukrem, sola, pieprzem i sokiem z cytryny.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Suròweczka - lekka i zdrowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 21, 2013 at 21:19

    Koper wloski jest leciutenko anyzowy, zgadza sie. Nie za mocno, jest delikatny i kalorii posiada naprawde niewiele. Ja nie lubie anyzu, ale koper wloski tak Big Smile  Jest zdrowy, dietetyczny, troche moczopedny i ma jeszcze wiele dobrych wlasciwosci. Teraz jest sezon, prawda Kamciu Big Smile  Zima to wlasnie sezon na koper tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)  Spròbowac nalezy dziewczyny, chocby po to, by zobaczyc jaki ma smak, i czy Wam podejdzie tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)  Na diety jest super tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8)  Buziaki tmrc_emoticons.)

    Ps. do suròwki polecam albo kluseczki alà kopytka, albo mòj prawie ostatni przepis na nalesnikowa lasagne Big Smile tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 21, 2013 at 21:03
    5.0

    tmrc_emoticons.) Suróweczka godna uwagi Big Smile jutro wypróbuję  tmrc_emoticons.D Big Smile Love Pozdrawiam serdecznie Love

  • lutego 21, 2013 at 20:02

    Z tego co wiem to koper włoski ma anyżkowy smak.

    Będę musiała wypróbować przepis na suróweczkę, bo jeszcze nigdy go nie jadłam. A teraz jest chyba sezon na to warzywo. Jest teraz dostępny w naszych sklepach.

    Dziękuję za przepis i pozdrawiam!!!

  • lutego 21, 2013 at 19:53

    Big Smile tmrc_emoticons.) Veroniko, nigdy nie jadłam kopru włoskiego ani tez tak skomponowanej surówki. Zresztą koper nie zawsze jest u nas w sklepie. Jaki on ma smak?

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: