thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

1 sztuka kalarepy

  • Sól, cukier
  • 4 łyżki śmietany 12%
  • 1 łyżeczka posiekanego kopru
  • 1 kalarepa
  • 1 łyżeczka chrzanu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Salatka z kalarepy i chrzanu
  1. Sos:

    Chrzan, koper, śmietanę i przyprawy mieszamy w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 10s / obr. 4  

  2. Do salaterki wkładamy obraną i pokrojoną kalarepę. Zalewamy ją sosem i sałatka gotowa.  

Porady

Kalarepkę możemy pokroić nożem w większe kawalki, albo zmiksować w termomiksie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sałatka z kalarepy i chrzanu

Wydrukuj:

Komentarze

  • września 28, 2015 at 17:36
    5.0

    Wspaniale zestawienie smaków!!!!!!

  • listopada 1, 2014 at 20:22
    5.0

    Bardzo nam smakowałotmrc_emoticons.) do tej pory nie próbowałam mixu kalarepy z chrzanem i koperkiem, ale bardzo udany zestaw. Polecamtmrc_emoticons.)

  • lipca 4, 2013 at 21:43

    Kalarepe możemy rozdrobnić w termomiksie, a jak ktoś woli większe kawałki to pokroić tylko nożem.

    Napisałam to we wskazówkach ale jakoś znikneło tmrc_emoticons.(

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

  • lipca 4, 2013 at 15:41

    Agatko, napisz co z ta kalarepa  tmrc_emoticons.)  Wg mnie do tego sosu można dodać pokrojona na kawalki kalarepę i rozdrobnić 4-5 s. / obr.4-4,5.  tmrc_emoticons.~  Ale Ty wiesz dokładnie jak, bo robiłaś  tmrc_emoticons.) Pozdrawiam 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • lipca 4, 2013 at 12:50

    Nie rozumiem, kalarepki nie rozdrabniamy? tmrc_emoticons.~

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Are you sure to delete this comment ?