- TM 31
Składniki
na górę
- sól do smaku
- 510 g maki przennej typ 650
- bazylia,majeranek,czosnek suszony, opcjonalnie
- 3 łyżeczki cukru
- 25 g drożdży świeżych
- 300 g letniej wody
dodatki
- 1 kulka sera mozarella(pokroic na plastry), (osuszyc na ręczniku papierowym)
- 4 liście bazyli
- 1/2 kostki sera żółtego
sos
- 10 g oliwyz oliwek
- czosnek 1 ząbek
- puszka pomidorów pokrojonych
- 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki papryki slodkiej
- świeżo mielony pieprz do smaku
- 1/2 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
do naczynia wrzucić składniki na ciasto w kolejności: maka,woda,drożdże,sól cukier,suszone przyprawy bazylia,czosnek,majeranek wyrobic ciasto 2min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" ciasto wyłozyc na blachę lub na papier i uformować wygniatając na blaszce, poczekać 20min do wyrośnięcia,ponakłuwac widelcem,piekarnik nagrzać do 200st grzałka góra i doł w tym czasie wykonac,sos.
w naczyniu miksującym czosnek zmiksować 3s/obr.8,zgarnąc kopystką na dno naczynia,dodac pomidory w puszce,oliwe,sól,pieprz,cukier,papryke wymieszać 23s/obr.4,doprawic ewentualnie do smaku.
Polac ciasto sosem,nałozyc pokrojona mozarelle w krązki,do piekarnika na 20min,na najniższym poziomie w piekarniku,tak po 13 min wyjąć posypac poszatkowanymi liścmi bazyli i posypac serem zółtym i do pierkarnika na 7 min
ciasto
sos
wykonanie końcowe
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przypyszne ciasto na pizzę pierwszy raz boki przez syna tez są zjadane.
Pomidory w puszce na sos należy odsączyć na sitku.
przepis skosztowany, pieknie wyrósł, smak ciekawy
ok następnym razem jak będe robić ciasto drożdżowe to wpisze według g
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Agnieszko szybko rozwiewasz wątpliwości
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Super Aguś w ten sposób bedzie łatwiej buziak
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Agaz dzięki za wyjaśnienia
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Aguś pizza wyglada pysznie mam prośbę do Ciebie podawaj składniki w g bo ja jak coś robię w TM to już nie używam szklanek itd, waga jest bardzo ważna bo szklanka szklance nie równa a tak to super
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Agnieszko nie pomyśl że się czepiam ale wyjaśnij tę łyżkę świeżych drożdży. 1/2kostki sera żółtego ..ja wiem ,że to chodzi prawdopodobnie o jakieś 100-150g ,ale początkujący fan kupi ser w bloku i powie nie wyszło
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Are you sure to delete this comment ?