- TM 5
Składniki
omlet
- 2 plastry żółty ser
- 5 gramów oleju
- 5 pomidorki koktajlowe
- sól, pieprz
- 15 gramów szynka, gotowana, wędzona
- 15 gramów cebula
- 30 gramów Płatki owsiane
- 2 jajka całe
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
cebulę miksujemy 7sek/obr.6 i wykładamy na talerzyk
szynkę w kawałkach 2cm/2cm miksujemy turbo 0,5s 3-4 razy i wykładamy do cebuli
Jajka wbijamy do naczynia miksującego oraz wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy szczyptę soli i czarnego pieprzu. Miksujemy wszystkie składniki 10 sek/obr 7.
na patelnie, dno ok 18 -21 cm, wlewamy olej i przesmażamy cebulę wraz szynką. Następnie wlewamy masę jajeczną i smażymy całość pod przykryciem. Po ścięciu się jajek obracamy omlet na drugą stronę i na wierzch kładziemy plastry sera. Kiedy ser się rozpuści omlet wykładamy na talerz i dekorujemy przeciętymi na ćwiartki pomidorkami koktajlowymi.
omlet
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze