thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 900 gramów ziemniaków ugotowanych
  • 80 gramów warzyw ugotowanych ( brokuly, szpinak, kapusta wloska)
  • 3 jajka kurze
  • 80 gramów parmezanu, tartego
  • 25 gramów bułki tartej
  • 250 gramów mozzarelli
  • 10 gramów oleju z oliwek
  • sòl, pieprz, galka muszkatolowa, papryka ostra, wg upodoban

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotowac ( w koszyczku + 500g wody: ok. 20min / 100° / obr 1 lub na Varomie: 25min / Varoma / obr 1, + 500g wody w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" ); odcedzic, zostawic do przestudzenia. Mozzarelle pokroic w gruba kostke, zostawic na durszlaku do odsaczenia. Parmeza zetrzec (10-15sek / obr 8-9), odlozyc. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc ziemniaki, jajka, 50g parmezanu, bulke tarta, sòl, pieprz... itd, wg gustu; olej: 30-40sek / obr 5. Foremke natluscic, posypac bulka tarta, nalozyc polowe masy ziemniaczanej. Na to ulozyc mozzarelle, warzywa, przykryc pozostalymi ziemniakami. Posypac parmezanem (30g). Piec w nagrzanym piekarniku: 200° / ok. 30min. Wyjac, ostudzic 20-30min. Porcjowac, podawac.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tort ziemniaczany z nadzieniem

Wydrukuj:

Komentarze