thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Pampuchy (kluski na parze)

  • 120 g mleka, ciepłego
  • 1,5 łyżki cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 20 g drożdży świeżych
  • 1 jajko
  • 1 soli, szczypta
  • 1,5 łyżki masła
  • 500 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego pokruszyć drożdże, dodać cukier, mleko, mąkę, miękkie masło, jajko, sól, wyrobić 3 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnicę, uformować 10 klusek (około 46 g jedna). Dolną część przystawki Varoma i wkład Varoma posmarować masłem. Ułożyć na nich kluski, przykryć pokrywą przystawki Varoma. Odstawić na 30 minut do podwojenia objętości. Do naczynia miksującego wlać 500 g wody, nałożyć przystawkę Varoma wraz z kluskami. Gotować na parze około 20 minut/Varoma/obr. 1. Przed zdjęciem pokrywy odczekać 2 minuty. Podawać z tym na co mamy ochotę.

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/

*przepis ze strony http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pampuchy (kluski na parze)

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: