Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
3min
porcja/porcje/porcji
1
słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Składniki
VEGETA lepsza niż ze sklepu
- 350 gramów suszonych warzyw
- 220 gramów soli himalajskiej
- 2 czubate łyżki kurkumy
- 2 czubate łyżki czosnku granulowanego
- 3 czubate łyżki pietruszki zielonej, suszonej
- 2 czubate łyżki lubczuku
- 2 łyżki czosnku niedzwiedziego
- 15 kulek pieprzu, czarnego
- 5 kulek ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki włożyć do "Blokada naczynia miksującego" , Zmiksuj 25-30s/obr 10. Można dodac jeszcze inne przyprawy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Vegeta super świetna podsawa do przepisów jak uniwersalna przyprawa TM
polecam
Przepis wypróbowałam, jest rewelacyjny. Zamiast soli himalajskiej,której akurat w domu nie miałam dałam kłodawską kamienną wilości 120g. Polecam! I oczywiście dziękuję za przepis
Are you sure to delete this comment ?