Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 500 g filetu z piersi kurczaka
- 5 pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko kurze
- 150 g cukinii
- 1 nieduża marchewka
- kawałek pora
- 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
- 2 łyżeczki ziół-oregano,bazylia,tymianek,majeranek
- 1 łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu
- 1 lyżeczka przyprawy do kurczaka
- 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
- 80 g bułki tartej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia włożyć warzywa i zmiksować czas 20 sek, obr.3-4. Przełożyć do osobnej miseczki.
Do naczynia włozyć mięso i zmiksować czas 20 sek, obr.3. Dorzucić warzywa, jajko, bułkę tartą, zioła i przyprawy. Wszystko wymieszać za pomocą kopystki czas 20 sek, obr.3-4.
Mięso włozyć do foremki keksowej i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 1 godzinę i 20 minut.
Podawać z chlebem lub na zimno jako przekąskę.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Wypróbowany
Bardzo dobra, delikatna.
właśnie zrobilam, jest mega pyszna
Bardzo smaczna polecam
Smaczne
czy dodajemy każdego zioła po 2 łyżeczki
Pieczeń naprawde warta polecenia ,wyszła super i co jest naj wazniejsze jest zdrowa bo wiesz co jesz a nie niewiadomo co ci zmielą w sklepie i upieką Dziękuje za przepis
Zrobiona i zjedzona Naprawde dobra i na zimno i na ciepło
Witaj Kasiula ciesze sie ze pieczen smakuje bardzo czesto ja robie na kanapki sprobuj takze pasztetu z drobiu jest pyszny dziekujeza komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
bardzo dobra pieczeń robiłam bez cukinii bo nie miałam dałam kilka pieczarek wiecej i jest pycha, jutro robie kolejną porcje
Mięso zawsze kroję na małe kawałki i mielę i nigdy mi się nie blokuje na nożach, pamiętaj żeby dawać max pół kg mięsa nie więcej na raz. Pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Are you sure to delete this comment ?