thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

KAPUSTA

  • 500 g młodej kapusty- pokrojona na kawałki
  • 1 mała cebula lub 1 szalotka
  • 100 g boczku wędzonego, pokrojonego w kosteczkę
  • 20 g oleju / masła
  • 1 płaskich łyżek łyżka soku z cytryny
  • 1 pęczka koperku świeżego, poszatkować
  • sól, pieprz do smaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. kapustę pokrojoną na mniejsze kawałki wrzucamy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i rozdrabniamy na obrotach 4. Kontrolowac stan rozdrobnienia w/g własnego gustu. Można też ją ręcznie poszatkować bo jest miękka. Wyjąć z naczynia i przełożyć do innej miseczki,

    2, Do naczynia wrzucić przepołowioną cebulę i rozdrobnić  4 sek/obr.4, dodać pokrojony boczek smażyc 10min/temp.varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /1

    3. Dołożyć poszatkowaną kapustę, gotować 10min/100st./obr.1Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" , pod koniec gotowania posolić i dodać sok z cytryny

    4. Do ugotowanej kapusty wrzucić poszatkowany koperek i wymieszać 5sek/obr3Obroty wsteczne"Obroty wsteczne"

     

     

Porady

Jeżeli ktoś lubi gęściejszą kapustę, można dodać 1 łyżkę mąki pszennej i gotowac z mąką. Nie dodajemy wody, bo młoda kapustka ma jej w sobie sporo.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MŁODA KAPUSTA Z KOPERKIEM

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?