thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1,5 kg obranego rabarbaru
  • 700g cukru
  • 3 cytryny do przbrania
  • 20 g imbiru, świeżego, obranego
  • 1,5 paczki żel-fixu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy na kawałeczki.

    2. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na 3 godziny

    3. wkładamy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , dodajemy starty imbir, skórkę (z 1 cytryny)  i sok z cytryn. Wszystko miksujemy 5s/ obr 7

    4. nastepnie gotujemy 12 minut/ 100 st/obr 2

    5. dodajemy żel-fix i dalej gotujemy 5 minut/100 st /obr 2

    6. Konfiturę przekładmy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odkładamy do góry dnem na 10 minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Konfitura z rabarbaru z cytryną i imbirem

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?