thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

  • 250 g twarogu, (może być chudy)
  • 300 g mąki przennej
  • 4 przepiórcze jaja
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g letniego mleka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1.  Wstawić wodę do gotowania kluseczek, posolić.

     

    2. Wszystkie składniki umiescić w naczyniu miksujacym wymieszać 10s/obr.4, następnie wyrobic 1 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .

     

    3. Kluseczki wrzucać na wrzącą wodę poprzez pezecierkę, kluseczkomanię lub bezpośrednio za pomocą łyżki macznej w tej wrzącej wodzie. Po wypłynieciu przecedzić przez koszyczek.

     

    Kluseczki po prostu rozpływają się w ustach. Podawać dosłownie ze wszystkim: z zupą, sosami mięsnymi, grzybowymi i warzywnymi, sosami słodkimi i owocami, okrasą z boczku i cebuli,  a najlepsze to okrasa z boczku i cebuli + twaróg. 

     

Porady

Ponieważ porcja jest dość duża można zrobić gotowanie na dwa razy.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kluseczki twarogowe

Wydrukuj:

Komentarze