Składniki
- 250 g twarogu, (może być chudy)
- 300 g mąki przennej
- 4 przepiórcze jaja
- 1 łyżeczka soli
- 100 g letniego mleka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wstawić wodę do gotowania kluseczek, posolić.
2. Wszystkie składniki umiescić w naczyniu miksujacym wymieszać 10s/obr.4, następnie wyrobic 1 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
3. Kluseczki wrzucać na wrzącą wodę poprzez pezecierkę, kluseczkomanię lub bezpośrednio za pomocą łyżki macznej w tej wrzącej wodzie. Po wypłynieciu przecedzić przez koszyczek.
Kluseczki po prostu rozpływają się w ustach. Podawać dosłownie ze wszystkim: z zupą, sosami mięsnymi, grzybowymi i warzywnymi, sosami słodkimi i owocami, okrasą z boczku i cebuli, a najlepsze to okrasa z boczku i cebuli + twaróg.
Porady
Ponieważ porcja jest dość duża można zrobić gotowanie na dwa razy.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciekawy przepis, warto wypróbować Wielkie dzięki!
Doskonały przepis a sugerowane kluseczki z boczkiem i twarogiem poprostu PYSZNE ...!
dana08