thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 26/03/13
zmieniono dnia: 15/04/13

Składniki

.

  • 500g mięsa z piersi kurczaka, pokrojonego na kawałki ,lekko zmrożonego, 200g boczku wędzonego, parzonego, pokrojonego na kawałki,2-3 ząbki czosnku ,1 łyżeczka płaska soli ,1 łyżeczka płaska pieprzu ,1 łyżka suszonego majeranku, majeranek lub słodka pap

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia, na wirujące noże włożyć czosnek, zemleć 4 sek/Obr.10
    Do naczynia dodać  boczek , rozdrobnić 10 sek/Obr. 9-10
    Wszystko wyjąć, przełożyć do miseczki.
    Następnie  w dwóch porcjach  zemleć mięso drobiowe 10sek/Obr.10
    Wszystkie składniki   ( oprócz wody) umieścić w naczyniu i wymieszać 1 min/Interwał.
    Z mięsa uformować dwa walce, obtoczyć w majeranku lub papryce, dokładnie zawinąć w  folię spożywczą, dobrze zwinąć końce folii (jak byśmy zawijali cukierek w papierek) podwinąć je pod spód i ułożyć na dolnej części Varomy.
    Do naczynia miksującego wlać  gorącą wodę , nałożyć przystawkę Varoma i gotować 25-30 min/Varoma/Obr.1
    Przepis ten powstał na bazie przepisu zamieszczonego w książce  "Nasi przedstawiciele Polecają".   Zmodyfikowałam  go i polecam w wersji drobiowej.

    Przynajmniej wiemy co jemy!

    Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kiełbasa drobiowa na Varomie

Wydrukuj:

Komentarze